ما بقی مطالب و عکس ها در خصوص اسلحه محبوب کلاشینکف در ادامه مطلب
تا به حال به این سوال فکر کرده بودید که فرق سلاح های ایرانی، روسی و دیگر کشورها در چیست؟
سلاح کلاشینکف ایرانی پس از هر ۱۰ هزار شلیک باید از رده خارج شود. سلاح چینی پس از ۱۵ هزار شلیک و سلاح روسی پس از ۲۰ الی ۲۴ هزار شلیک از رده خارج می شود. البته معمولاً چندین برابر این ارقام با سلاح شلیک می شود، ولی سلاح دیگر کیفیت خود را از دست داده و پراکندگی تیر آن زیاد می شود. ثبت تعداد شلیک ها در دفترچه ثبت فعالیت های سلاح به همین درد می خورد که بدانید سلاح چقدر آماده است. این قضیه در مورد تمامی سلاح ها صدق می کند و در مورد سلاح های نیمه سنگین و سنگین حساسیت بیشتری نمایان هست.
خشاب های سلاح کلاش در اندازه های ۲۰، ۳۰ و ۴۰ تیری معمولاً استفاده می گردند و در زمانهایی که از خشاب استفاده نمی گردد بایستی گلوله ها از روی خشاب برداشته شود تا فنر، حالت ارتجاعی خود را به مرور زمان و در اثر فشار وارده در طولانی مدت از دست ندهد. همچنین در مواقع استفاده نیز از ضربه خوردن بدنه خشاب نیز باید جلوگیری کرد چرا که با کوچکترین فرو رفتگی در بدنه خشاب، فنر در بین راه گیر کرده و تیرها بالا نخواهند آمد.
برای اسلحه کلاش گلوله های مختلفی از نظر ساختار، توسط کشورهای سازنده آن ساخته و مورد استفاده قرار می گیرد. کیفیت ساخت مهمات در میزان عمر بهینه و عملکرد سلاح تاثیر بسزایی دارد. استفاده از فشنگ های غیر استاندارد و معیوب موجب وارد شدن صدمات به سلاح و به مخاطره افتادن تیرانداز می شود. بهترین نوع گلوله ها برای استفاده در سلاح کلاشینکف بی شک همان گلوله های با پوکه تیره رنگ (نوک مدادی پر رنگ و سبز خیلی پر رنگ) می باشد. در حال حاضر گلوله های مختلفی در کارخانجات مهمات سازی در کشورهای مختلف تولید و به بازار مصرف عرضه می شود. کشور ما نیز جزو تولید کنندگان انواع مهمات سلاح های سبک، نیمه سبک، نیمه سنگین و سنگین و انواع موشک ها و … است. در تولید مهمات سلاح های سنگین و به بالا که نیاز به دقت و ظرافت خاصی است در حد متعارف استانداردهای بین المللی در ایران رعایت می گردد اما در مورد مهمات سبک و نیمه سبک چندان به رعایت استانداردها توجه جدی صورت نمی گیرد. برای اسلحه کلاش، تیرهای جنگی با رنگ پوکه برنزی روشن در ساصد (سازمان صنایع دفاعی) تولید می گردد که از کیفیت عملکردی ضعیفی برخوردار است به طوری که در یک خشاب ۳۰ تیری امکان بد عملکرد حداقل ۳ تیر پیش بینی می شود. منظور از بد علمکرد این است که چاشنی گلوله عمل می کند اما مرمی قدرت لازم برای خروج از درون لوله را ندارد و در جان لوله گیر می کند که یکی از بدیترین نوع گیرهای سلاح می باشد، چرا که امکان مسلح کردن دوباره سلاح وجود ندارد و حتماً بایستی مرمی از جان لوله خارج شود که این عمل نیز باید با استفاده از سمبه سلاح انجام شود. فرض کنید یه رزمنده در میدان نبرد با استفاده از این گلوله ها و در حال پیشروی باشد و چنین مشکلی برایش پیش بیاید. آیا این رزمنده فرصت دارد در درگیری رو در رو چنین عیبی را رفع نماید؟ مسلماً کشته خواهد شد!! در مواردی که چاشنی عمل نمی کند با یک بار گلنگدن زدن، فشنگ معیوب خارج شده و با فشنگ سالم تعویض می گردد اما زمان عمل کردن چاشنی و گیر کردن مرمی چاره ای جز خارج کردن آن نیست.
در مورد فشنگ های ۹ م.م کلت های کمری نیز مشکل به شکل دیگر نمایان است. فشنگ های ۹ م.م ساخت ساصد دارای پوکه های با قطر ضخیم بوده به طوری که با لمس دست هم می توان این اختلاف سطح را حس نمود و زمانی که تیرانداز اقدام به مسلح کردن سلاح می کند لبه های پوکه به کناره های محل خروج پوکه گیر می کند و وارد جان لوله نمی گردد. این اشکال بیشتر در زمان مسلح کردن اولیه توسط تیرانداز رخ می دهد. این گیر در بین شلیک ها هم مشاهده می شود اما چون ضربه ای که پس از شلیک گلوله به آلات متحرکه وارد می شود گلوله را با فشار زیاد وارد جان لوله می کند. رفع این گیر نیز در سلاح های کلت کمری زمان بر می باشد و در شرایط بحرانی می توان گفت که سلاح حالت عملیاتی بودن خود را از دست می دهد.
نتیجه: کلاشینکف را می توان به جرات جزو بهترین و عملیاتی ترین سلاحها دانست چرا که در هر شرایطی قادر به انجام وظیفه در حد قابل قبول با کمترین گیر می باشد. با رعایت اصول تیراندازی و نگهداری و نظافت صحیح و به موقع سلاح کلاشینکف می توان از سلاح مذکور در طی سالیان متمادی با بهره گیری زیاد حداکثر استفاده را برد.
AK 47, Ak47, آ کا 47, آ کا 47 روسی, اسلحه کلاش, اسلحه کلاشینکف, اصول نظافت سلاح, تیراندازی با کلاشینکوف, خشاب 20 تیری, خشاب 30 تیری کلاشینکوف, خشاب 40 تیری کلاشینکوف, خشاب 75 تیری کلاشینکوف, خشاب کلاشینکوف, روغن کاری سلاح, علائم سازنده AK 47, علائم سازنده کلاشینکوف, متعلقات کلاشینکوف, مشخصات و متعلقات کلاشینکوف روسی, مشخصات کلاشینکف, مشخصات کلاشینکوف, مهمات کلاشینکوف, میخاییل کلاشینکوف, نظافت سلاح, نگهداری صحیح سلاح, کشورهای سازنده کلاشینکوف, کلاش, کلاش ایرانی, کلاش روسی, کلاش چینی, کلاش یوگسلاوی, کلاشینکف, کلاشینکف ایرانی, کلاشینکف روسی, کلاشینکف چینی, کلاشینکوف, کلاشینکوف روسی
نظرات شما عزیزان: