تازه ترین خبرهای نظامی ایران و سایر نقاط جهان
از من خواسته بودن که درباره شرایط کاریشون توضیح بدم. خب اول از همه اینکه افراد این یگان از بین سالم ترین و متدین ترین زبده ترین نیروهای نظامی انتخاب میشن و تحت سخت ترین تعلیمات قرار میگیرن. خب شرایط کاریشون واقعا سخت و طاقت فرساست. شب و نصفه شب نمیشناسه. تعطیلی عید هم که ... همیشه هم در حال آماده باش هستن. ولی خب در کل بچه های خوبین. جونشون میذارن کف دستشون واسه امنیت مردم. هر بار که میرن واسه ماموریت معلوم نیست که برگردن. هر بار که وارد ساختمونی میشن معلوم نیست کدومشون زنده بیان بیرون. البته یه موقع خدای نکرده قصد ندارم نا امیدتون کنم. این نیروها تحت سخت ترین شرایط آموزش دیدن برای بالاترین ضریب ایمنی در کار رو هم در نظر میگیرن. ولی خب دیگه... البته شما فقط به حرفهای من بسنده نکنین بهتره خودتون هم یه تحقیقی بکنین. ولی یه لطفی بکنین از این به بعد یک بار کامنت بذارین. چون IP شما ثبت میشه.
یکی از دوستان برامون کامنت گذاشتن و گفته بودن که یک خواستگار نوپو دارن. مبارک انشالله.
HK416
کالیبر : 5.56
ظرفیت خشاب : ۳۰ تیر
تولید شده در سال ۲۰۰۴
این سلاح یه جورایی میشه گفت :
که نمونه ی تقویت شده M16 هستش
در ظمن
الان نیروهای آمریکایی تو عراق دارن ازش استفاده میکنن
برای عملیات های ضد تروریستی و کوتاه برد هم استفاده میشه
بابا از این ورااااااااااااااااااا
نمیای دیگه؟!!!!!!!!!!!!!!!!؟
این پست در مورد اسلحه ی:xm 8
تفنگ تهاجمی سبک وزن و ازمایشی ایکس م ۸ به احتمال زییاد اواخر سال جاری میلادی جایگزین سلاح م۱۶ وسلاح م۴ نیروهای نظامی امریکا خواهد شد.طراحی و ساخت این سلاح پیشرفته به اکتبر ۲۰۰۲ باز می گردد.شرکت الییانت تک سیتمز با دریافت ۵ میلیون دلار بودجه از بخش تحقیقاتی ارتش ایالات متحده شروع به کار در این زمینه کرد.که در نهایت این شرکت از کمپانی معظم {هکلر وکخ}جهت هر چه سریعتر انجام رسیدن پروژه و با توجه به دانش فنی وتجربه ی بی نظیر این کمپانی دعوت به همکاری کرد.مکانیزم ایکس م ۸ بر پایه ی مدول انرژی جنبشی تفنگ پیشرفته ی ایکس م ۲۹ که فعلاء در حال توسعه و ازمایش است طراحی و ساخته شده.که ان نیز بر گرفته از سلاح جی ۳ گمپانی{هکلر و کخ}است.با توجه به اینکه مدول انرژی جنبشی ایکس م ۲۹ و سلاح ایکس م ۸ هر دو از مهمات کالیبر ۵.۵۶میلیمتری استفاده میکنند یکسانی قطعات و یک پارچگی سیستم ها از افزایش هزینه ها جلوگیری کرده و موجب خواهد شد که قطعات به طور گسترده در دسترس باشند.ایکس ام ۸ قدرت تخریب و کشندگی برابر سلاح م ۱۶ و م۴ را دارا بوده در حالی که حدود ۲۰٪ وزن کمتر نسبت به سلاحای نام برده شده را دارد.ایکس م ۸ وزن بار حمل شونده توسط سرباز مدرن قرن ۲۱ را کاهش و قدرت مانور و حرکت وی را افزایش می دهد.ایکس م ۸ خانواده ای متشکل از سلاح هایی با طول لوله متفاوت استکه برای پاسخ گویی به نیاز های متفاوت یک جوخه پییاده طراحی شده است.انتظار می رود مدل استاندارد ای ر سبکتر از کاربین م ۴ باشد.قفل گلنگدن این سلاح چرخشی است که مشابه م۴ و م۱۶ بوده و مکانیزم ان نیز با فشار گاز عمل میکند و توسط یک پیستون گاز و میله ی فشارنده به حرکت در می اید.بر عکس م۱۶ وم۴ که با فشار مستقیم گاز باروت عمل میکنند.مکانیزم ایکس م۸ از پر شدن مکانیزم داخلی توسط کربن رسوب کرده جلوگیری میکند که در اسطلاح نهایت قابلییت اطمینان سلاح را بالا می برد.طی یک ازمایش تیر اندازی در المان این سلاح ۴ خشاب صد فشنگ را در عرض چند دقیقه و بدون مشکل خالی کرد.یک سرباز در شرایط دشوار محیطی منطقه در گیری بدون روغن کاری و نظافت می تواند ۱۵ هزار تیر شلیک کند.سلاحی که به روش اهنگری سرد ساخته شده طول عمر مفیدی در حدود ۲۰ هزار شلیک تیر داشته و در صورت مصدود شدن یا به داخل زدن تیر از استحکام کافی بر خوردار است.
تپانچه ی سری ۸۰۰۰ ساخت کارخانه ی برتا موسوم به کوگار از جمله با ارزش ترین محصولاتی هستند که تا کنون توسط این کار خانه ساخته شدند.وزن و حجم کم خوشدستی فوق العاده دقت بالا و نیروی لگد ناچیز باعث شده تا این سلاح چه در نزد نیروی پلیس ایتالیا و چه در میان تبهکاران آن ارزش و اعتبار خاصی داشته باشد .ارزش واقعی این تپانچه زمانی آشکار شد که مهندسین ناتو آن را تا مرز ۳۰هزار گلوله آزمایش کردند.این سلاح کوچک آزمایش فوق را با موفقیت پشت سر گذاشته و مورد تایید قرار گرفت.مکانیزم لوله ی چرخشی آن در نوع خود بینظیر است.با ارسال بخشی از نیروی لگد سلاح به لوله ی چرخنده ی آن و جذب مقدار زیادی از این نیرو توسط لوله میزان انرژی منتقل شدهبه بدنه ی سلاح تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده و لگد سلاح به طور محسوسی خنثی میشود.علاوه بر این مکانیزم لوله ی چرخشی باعث عملکرد سریعتر و دقیقتر سلاح در هنگام شلیکهای پیاپی میشود.تپانچه ی کوگار را باید خوش دست ترین تپانچه ی حال حاضر دانست.
تصویری از این سلاح در غلاف مخصوص
از جمله مزایای فنی این سلاح کمری :
۱-بکارگیری مکانیزم لوله ی چرخشی جهت کاهش لگد و افزایش دقت سلاح.
۲-بکارگیری سایت نشانه روی لیزری.
۳- ایمنی فوق العاده بعلت دارا بودن مکانیزم قفل سوزن و چخماق و نشان دهنده مخصوص پر بودن سلاح.
۴- قبضه ی خوش دست که برای همه نوع دستی مناسب است و برای جلوگیری از لغزش شیار کاری شده.
۵- حافظ ماشه جنگی که قرار دادن دو انگشت بر روی ماشه را ممکن میسازد.
۶- نظافت و نگهداری آسان.
۷- پوشش مخصوص بدنه برای جلوگیری از زنگ زدگی سلاح با خاصیت انعکاس نور.
مدلهای مختلف:
درچهار مدل :F, F INOX,D,L
اما مشخصات یکی از مدل های برتا:مدل F INOX :
کالیبر:۹در۱۹
ظرفیت خشاب:۱۵ تیر
مکانیزم چکاننده: یک زمانه و دو زمانه
طول: ۱۸۰ میلیمتر
طول لوله: ۹۲ میلی متر
عرض: ۳۸ میلیمتر
ارتفاع: ۱۴۰ میلیمتر
وزن خالی: ۹۳۵ گرم
۱- گلنگدن
۲- شکاف درجه
۳- ضامن
۴- انحنای پشت قبضه
۵- قاب
۶- حافظ ماشه
۷- ضامن اهرم نگهدارنده آلات متحرک
۸- قبضه.
البته نباید فراموش کرد که این تانچه ها تست آزمایشی شلیک تا ۳۰۰۰ تیر فشنگ را گذرانده اند.
کالیبر ۶۴میلیمتر
طول ۷۰۵م م بسته /۱۰۵۰ م م باز
طول موشک ۵/۳۷سانتیمتر
وزن ۷/۲کیلوگرم
وزن موشک ۴/۱کیلوگرم
برد موثر ۲۰۰متر
برد نهایی ۹۰۰متر
سرعت ۱۱۵متر برثانیه
وزن سرجنگی حدود۵۰۰گرم
ساخت روسیه
کالیبر ۴۰میلیمتر
طول ۱۰۹سانتیمتر
وزن ۴۳/۶۲کیلوگرم
بردنهایی ۲۲۰۰متر
بردمفید ۱۶۰۰متر
نواخت تیر ۳۷۵تیر در دقیقه
مکانیزم فشار غیرمستقیم گاز باروت
ساخت امریکا
کالیبر ۲۵میلیمتر
طول ۸۴/۱۱۶سانتیمتر
طول لوله ۷/۴۴ سانتیمتر
وزن ۱۰/۱۵کیلوگرم
برد موثر ۲۰۰۰متر
برد نهایی ؟
ظرفیت ۵تیر
جنگ افزار های حال حاضردنیا دانست.مقامهای شرکت mieکه نارنجکهای draco
را برای این سلاح فراهم میکنند. ادعا دارند که یکتیرdraco به سرجنگی ترمو باریک
میتواند یک ساختمان را به خرابه ای تبدیل کند.این نارنجک انداز میتواند ۶ نارنجک
۴۰ میلی متری در عرض ۳ ثانیه شلیک کندوهمین امر ان را به اسلحه ای مخوف
ومرگ اور تبدیل کند.
برد این سلاح به ۴۰۰ متر میرسد. در حالی که وزن خالی ان ۶کیلو گرم ودرحالت
پربا شش تیر draco وزن ان ۵/۷ کیلو گرم است.
اریکس یک سیستم موشکی ضد زره سنگین کوتاه برد است که برای واحدهای پیاده نظام و نیروهای ویژه طراحی و ساخته شده است ، این سیستم ضد زره برای استفاده در موقعیتهای خاص و فضاهای محدود ( همانند جنگهای شهری و کوماندویی ) بسیار مناسب و مؤثر است .
اریکس توسط کنسرسیومی مرکب از MBDA فرانسه و صنایع هوافضای کانادا تولید می گردد ، در سال 1989 فرانسه و کانادا تفاهم نامه ای را برای تولید اریکس با سرمایه گذاری مشترک امضا نمودند و در سال 1994 بعد از سالها تحقیق و آزمایش اریکس وارد خدمت ارتشهای فرانسه و کانادا گردید و تا این لحظه ارتشهای نروژ ، برزیل ، مالزی نیز از اریکس بهره می برند .
اریکس ، می تواند بر ضد اهداف زرهی متحرک و ثابت مورد استفاده قرار گیرد ، کمترین برد عملیاتی آن 50 متر و بیشترین برد آن 600 متر می باشد . اریکس می تواند بر ضد انواع زره های کلاسیک ، تقویت شده و انعکاسی استفاده گردد . علاوه بر اهداف زرهی ، ساختار اریکس به گونه ای طراحی شده است که قادر به انهدام انواع خاکریزها ، سنگرها و استحکامات بتونی نیز می باشد .
اریکس را می توان به صورت نشسته یا دراز کش از روی شانه شلیک نمود همچنین امکان استفاده از سه پایه نیز وجود دارد .
موشک اریکس ، از نوع هدایت شونده باسیم است و از یک سیستم هدایت نوری نیمه خودکار بهره می برد . در انتهای موشک اریکس یک منبع تولید کننده مادون قرمز وجود دارد . سیستم هدف گیر اریکس با استفاده از این امواج می تواند مسیر موشک را تشخیص داده و در صورت لزوم توسط سیم رابط با موشک مسیر را تصحیح نماید .
موشک در کمتر از 5 ثانیه آماده شلیک می گردد ، بعد از شلیک موشک تنها وظیفه تیرانداز تنظیم نگه داشتن سیستم هدف گیر اریکس بر روی هدف تا زمان اصابت می باشد .
در زمان شلیک موشک سرعتی در حدود 18 متر در ثانیه می گیرد و در زمان رسیدن به مرز 600 متر ، سرعت موشک از مرز 245 متر در ثانیه نیز می گذرد .
کلاهک جنگی 137 میلیمتری موشک مجهز به سیستم دو گانه High Explosive بوده و قادر به نفوذ در خودروهای مجهز به زره های انعکاسی به میزان 90 سانتی متر است .
منبع : ماهنامه جنگ افزار شماره 13
ایالات متحده در سالهای پایانی دهه ۱۹۵۰ و در اوایل ۱۹۶۰ اسلحه M-16 که مدل ارتقا یافته و بهینه سازی شده M1 Garand بود به عنوان همتای آمریکایی AK-47 شناخته می شد. اسلحه M-14 مانند M1 Garand بود: طراحی شده بر اساس یک مکانیزم نیمه اتوماتیک آتش با توان و دقت بالا (البته M-14 تحویل شده به ارتش ایالات متحده قابلیت شلیک در حالت رگبار را نیز داشت).
اولین مواجهه واقعی بین AK-47 و M-16 در اوایل جنگ ویتنام رخ داد: M-14 یک بازنده بود! در یک تحقیق که به سفارش ارتش آمریکا صورت گرفت نشان داد در بسیاری از جنگها درگیری و تیراندازی در فاصله حدود ۳۰۰ متر انجام می شود حتی در مواقعی که سربازان امکان تیراندازی در فواصل خیلی طولانی را هم داشته باشند. طبق این نتایج چشم غیر مسلح انسان از فاصله ۲۰۰ متری توانایی تشخیص زن و مرد را ندارد و در فاصله ۳۰۰ متری یک سرباز با قامت متوسط از درون مگسک سلاح حدود ۲ سانتی متر دیده و در ۴۰۰ متری به شکل یک خط- نقطه رویت می شود. بر اساس این نتایج و نیز ایرادات کارشناسان مبنی بر برد بیش از حد نیاز و ضربه لگد شدید اسلح M-14 ، این اسلح به آرامی از دور استفاده خارج شده و اسلحه M-16 به عنوان جایگزین اصلی M1 Garand – که در زمان خود بسیار کارآمد و با قابلیت بود- طراحی و در مقابله با طرح سلاح سازمانی ارتش شوروی مورد استفاده قرار گرفت. در واقع رقابت بین M-16وAK-47 عمدتا ناشی از منازعات جنگ سرد و مسابقه تسلیحاتی بین دو بلوک شرق و غرب بود. با توجه به این، اینکه سلاح AK-47 یکی از سلاحهای سازمانی نیروهای مسلح کشور عزیزمان بوده و در مقابل M-16 نیز سلاح سازمانی ارتش یکی از دشمنان قسم خورده ما می باشد . مقایسه تحلیلی و تطبیقی این دو سلاح کمک شایانی به کارشناسان نظامی کشورمان جهت مقایسه نقاط قوت و ضعف این دو نسبت به یکدیگر می کند. حال در ادامه به مقایسه این دو سلاح از جنبه های مختلف می پردازیم.
تفاوتهای تکنولوژیکی : ۱- وزن و اندازه: وزن AK-47 معمولا حدود ۳/۴ کیلوگرم و طول ۸۷ سانتی متر است.M-16 A1 که در دوره جنگ ویتنام استفاده شد ۲/۳ کیلوگرم وزن و ۱۰۰ سانتی متر طول داشت. وزن کمتر M-16 A1 باعث حمل آسان تر، نشانه روی سریعتر و قابلیت مانور بیشتر بود اما در کنار کاهش وزن با توجه به قانون سوم نیوتن، این وزن کم باعث افزایش نیروی لگد اسلحه شد. در مدلهای بعدی با استفاده از لوله سنگین تر- و البته دقیق تر –و افزایش وزن برخی از اجزاء اسلحه مانند قنداق این مشکل رفع شد. برای مثال M-16 A2 دارای وزنی معادل ۷/۴ کیلوگرم می باشد ونیروی لگد آن بمراتب از AK-47 کمتر است که این مسئله باعث ایجاد دقت تیراندازی بالاتری نسبت به AK-47 می شود. همچنین در مدلهای M16-A2 و M-16 A3 و M4-A1 (مدل کارابین M-16) مرکز ثقل این سلاح بیشتر به سمت قبضه متمایل شده که این امر تاثیر به سزایی در کنترل سلاح در هنگام شلیک دارد.استفاده احسن از علم ارگونومی در طراحی M-16 باعث برتری، M-16 به AK-47 در رابطه با سازگاری با بدن سربازان در هنگام حمل و تیراندازی شده است.- برای مثال خارج شدن پوکه از M-16 بسیار نرم تر و ایمن تر AK-47 است. در ضمن به دلیل طول خشاب کوتاه تر نسبت به خشاب AK-47 ، تیرانداز می تواند در هنگام شلیک سلاح خود را بیشتر به سطح زمین نزدیک کند و در نتیجه کمتر در معرض تیرهای دشمن قرار گیرد.
مورد دیگر اینکه در M-16 دست سرباز چه برای تعویض خشاب چه برای تغییر وضعیت آتش و چه برای کشیدن گلنگدن می تواند از قبضه جدا نشود و با یک دست این عملیات را انجام دهد. اما در AK-47 غالبا نیاز به استفاده از هر دو دست می باشد. به عنوان نتیجه گیری می توان بیان کرد علی رغم طول و وزن بیشتر M-16 نسبت به AK-47 ، اسلحه M-16 به لحاظ تکنولوژیکی برتری کاملا محسوسی نسبت به AK-47 دارد.(به جنگ آمریکا در افغانستان و عراق توجه کنید).ب
همون طور که می دونیم نوک گلوله حالت مخروطی داره و شکل مخروط از نظر تعادلی بسیار ناپایداره. در اسلحه ژ۳ طول فشنگ بلنده و فشنگ با ورود به بدن و با برخورد به اعضا داخلی بدن منحرف شده و در نهایت این انحرافات و چرخش خودکار گلوله به دور محور خودش باعث به جا گذاشتن و خالی کردن یه مخروط بزرگ در بدن می شه. یعنی اگر ورودی یک سوراخ به اندازه کالیبر (۶۲/۷ م.م) باشد خروجی یک دایره به قطر ۳۰ سانتی متر است و کامل اعضا داخلی را متلاشی کرده و خالی می کنه . برای همین ژ۳ معروف است که قطعا می کشد مگر این که به پا یا دست بخورد. تفنگ ژ۳ چندان خوشدست نیست و سنگین تر از وزن واقعی به نظر می رسه (۴۲۰۰ گرم) و به علت بلندی فشنگ لگد بیشتری هم داره ولی به دلیل بلندی طول لوله در هدف گیری دقیق تره. ما (ارتش) از ژ۳ استفاده می کنیم.
اما در مورد کلاشینکف چون طول فشنگ کوتاه تره و اسلحه ضعیف تر ، پس در نتیجه مخروط ایجاد شده آن قدر باریک بوده که می توان گفت صرفا یک مسیر مستقیم ایجاد شده است. برای همین کلاشینکف معروف است که به این راحتی نمی کشد مگر این که از شانس بد به یک عضو صد در صد حیاتی بخورد مثلا سر. کلاش سبک تره (۳۸۰۰ گرم) و فوق العاده خوش دست و راحت. برای همین هدف گیری باهاش راحت تره. به علت موتاهی فشنگ لگد کمتری هم داره.
اسلحه سازمانی ارتش ژ۳ ، و اسلحه سازمانی سپاه کلاشینکفه .
یک نکته جالب وجود داره. با هر بار استفاده موفقیت آمیز از ژ۳ یک سرباز دشمن کنار گذاشته می شود (چون کشته می شود) ولی با هر بار استفاده موفقیت آمیز از کلاش عملا ۳ سرباز دشمن کنار می رود. یک نفر مجروح و دو نفر که از میدان بیرون ببرندش !!!
پ.ن : بعضی فشنگ ها این خاصیت را دارند که با ورود به هدف منفجر می شوند و هدف را متلاشی می کنند. برخی از انواع فشنگ ها هم هست که با تماس با هدف منفجر می شه و تنها به جدار خارجی آسیب می رسونه. مثلا اگر یک قوطی را باهاش بزنی فقط دیواره جلویی پاره می شه. این نوع فشنگ خاص برای شکار کم خطر حیوانات در راستای فعالیت های زیست محیطی استفاده می شه. البته من تنها همین کاربرد را دیده ام. شاید کاربرد های دیگری هم داشته باشه.